De gezonde mix

van vlees, groenten & kwaliteit

In 1950 startte Romain Debaenst, die zelfstandig een beenhouwerij uitbaatte op de markt van Diksmuide, met de verkoop van rundsvlees aan enkele collega's beenhouwers. Toen in 1965 zijn zoon Wilfried Debaenst in de zaak meewerkte, werd de activiteit verder uitgebreid. In 2000 nam Kurt Debaenst de zaak over en verhuisde naar Moeskroen.

Bekijk onze afdelingen
 
 
 

De hoogste kwaliteit

In Moeskroen bouwde Kurt een nieuwe versnijzaal die rechtstreeks verbonden is met het slachthuis, zodat de koudeketen niet onderbroken wordt. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit van het vlees dat in kwartieren of versneden en vacuum verpakt wordt.

 
 
 

Prepackaging

In 2002 werd de activiteit uitgebreid met de productie van vlees- en gehaktbereidingen die begast of vacuüm verpakt worden. Voortaan kunnen onze klanten dus rekenen op een perfect vers product, zij het onversneden of handig voorverpakt.

 
 
 

Eigen Kweek

Alle runderen zijn afkomstig van eigen kweek en van veebedrijven die werken volgens de lastenboeken Meritus en/of Promeat. Erkende controleorganismen houden toezicht op de boerderij, in de snijzaal en op het verkooppunt of het rundvlees voldoet aan alle eisen opgelegd door het kwaliteitslabel.

 
 
 

Grootdistributie

Naast het bestaand cliënteel van beenhouwers en zelfstandige warenhuisuitbaters kan Debaenst bv nu ook de belangrijkste spelers in de grootdistributie aan haar klantenbestand toevoegen.

Vandaag kunnen we stellen dat Debaenst heel wat know-how bezit om kwaliteit en capaciteit succesvol te combineren.