Onze afdelingen

Klik op een afdeling voor meer info

  • Veehandel
  • Slachthuis
  • Snijzaal
  • Prepack
  • Orderpicking - Logistiek
 
 
 

Veehandel

Om de continuïteit en kwaliteit van de levende aanvoer te garanderen, beschikt Debaenst bv ook over veebedrijven, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

 
 
 

Slachthuis

Het gloednieuwe slachthuis was de laatste schakel die Debaenst nodig had voor de volledige verticale integratie van boer tot bord. De dieren worden in stallen met individuele boxen gehouden, waardoor de aanvoer onder controle blijft. Van biologische kweek tot onmiddellijk versnijden na het slachten, voortaan is het complete proces in eigen handen, zonder het dierenwelzijn, veiligheid van de mens en de milieuwetgeving uit het oog te verliezen.

 
 
 

Snijzaal

Dankzij de nieuwe snijzaal, die aan de strengste kwaliteitsnormen voldoet en rechtstreeks verbonden is met het slachthuis, kunt U rekenen op het beste runds-, kalfs- én lamsvlees.
Een half rund, een voor- of achterkwartier alsook allerhande technische stukken van filet pure tot americain behoren tot het ruime aanbod.

 
 
 

Prepack

De afdeling prepack legt zich toe op het portioneren en verpakken van runds-, kalfs-, varkens-, lams- en gevogelte vlees. Hier worden eveneens gehakt en gehaktbereidingen zoals worsten, hamburgers, vinken, ... geproduceerd. In 2007 werden de plannen getekend voor de inrichting van een nieuw atelier die zich enkel op voorverpakte goederen toelegt.

 
 
 

Orderpicking - Logistiek

In 2016 werd de afdeling prepack verder uitgebreid. In een vol automatische omgeving worden de schaaltjes verder verpakt en geëtiketteerd, dit zorgt voor een nog grotere nauwkeurigheid, snelheid, en flexibiliteit!